Un „Hop!” în noul an Scout!
Era o dimineaţă frumoasă de octombrie, soarele răsărise, iar o armată de cercetaşi au zgâlțâit frunzele uscate în drumul lor spre biserică. Pentru că principiul spiritual este unul dintre cele trei principii fundamentale ale mișcării Scout, ziua nu putea începe fără Sfânta Liturghie. Zeci de copii și tineri au dorit să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru activitatea de până acum și să se roage împreună pentru ca și anul acesta Dumnezeu să îi însoțească pe calea educației nonformale pe care o oferă cercetășia.
Părintele Octavian, asistentul nostru spiritual, a oferit pilde frumoase despre cum suntem ai lui Dumnezeu de două ori: o dată pentru că El ne-a creat și a doua oară pentru că ne-a răscumpărat.
Abia scăpați de emoțiile dimineții, „fuga la joacă”! Casa Tineretului de la Biserica „Sfântul Francisc” din Izvoare s-a transformat într-o veritabilă Țară a Minunilor. Lupișori, temerari, exploratori, seniori, lideri, părinți și voluntari au umplut curtea și mai apoi sala Casei Tineretului. Asemenea lui Alice, care a ajuns în Țara Minunilor, și cercetașii curajoși au luat parte la o aventură în care au avut ocazia să îi cunoască mai bine pe ceilalți, dar și pe ei înșiși. Acest lucru s-a datorat faptului că au fost provocați să petreacă câteva ore împreună, în această zi fantastică de toamnă.
Pentru unii dintre cercetași a fost o zi specială și pentru faptul că au mai crescut și au spus „la revedere” unor prieteni dragi, cu care au participat la activități în ultimii ani, plecând mai departe spre alte ramuri de vârstă, cu alte provocări și aventuri. Dar ce să-i faci? Așa e în viața de cercetaș: plină de surprize, râsete și distracții!
Nu au lipsit jocurile, bansurile și voia bună, așa cum îi place oricărui cercetaș. O activitate aparte a fost marele joc. Toți cercetașii și-au demonstrat abilitățile și au răspuns mai multor provocări, asemenea fetiței Alice, în drumul lor spre creștere și maturizare.
Iar aici se încheie doar o poveste, deoarece fiecare cercetaș știe că acesta este doar începutul unei aventuri care durează un an întreg. Aventură în care, cu busola în mână și părinții și voluntarii ca far, fiecare copil și tânăr să fie gata să lase lumea puțin mai bună decât a găsit-o.
Gata oricând!